martes, 26 de enero de 2016

Activitat de presentació

Amb l'arribada del nou professor Albert Sànchez Pedroche, per avançar amb el temari i poder completar mínimament amb els continguts que s'havien de desenvolupar durant el curs d'aquesta assignatura, ens va proposar fer petits grups de feina, on cada un tractaria un capítol de Zabala (dels que ens quedaven per donar), i faria una exposició als companys explicant la mateixa. D'aquesta manera, els alumnes ens posàvem en el paper d'explicar als companys temari un poc complexe però que amb unes paraules adients és fàcil la seva comprensió. Aquestes presentacions havien de ser construïdes amb una pàgina web molt interactiva on pots realitzar power points d'una manera més activa; aquesta plataforma és el "PEZI"
En el meu cas, vaig formar grup amb Maria Jaimez i Paula Piedra, i tractarem la Idea Clau 8 de Zabala, anomenada "Les disciplines no són suficients per aprendre competències". Aquest capítol tracta de manera general de la fonamentació de les competències i els seus continguts, i a més les dimensions que l'alumne ha d'adoptar per a que es pugui aconseguir amb èxit dita competència. 

https://prezi.com/o5ldmi5yckfn/idea-clau-8/
En aquesta presentació en primer lloc fem una petita introducció als fonaments de les competències fent referència als seus continguts (fets, conceptes, procediments i actituds), i dels elements de les mateixes (disciplinar, interdisciplinar i metadisciplinar). A continuació aprofundim en el tema central. Expliquem amb claredat les diferents dimensions generals que ha de desenvolupar un infant; són quatre: dimensió social, dimensió personal, dimensió interpersonal i dimensió professional (repeteixo, totes explicades al prezi). Després passem a l'organització d'aquestes competències tenint en compte les diferents dimensions; i finalitzant amb com han set les disciplines imposades, és a dir, les tradicionals, quin criteri han fet servir d'exemple per l'organització de les competències, i com s'hauria de corregir aquesta manera de selecció.
Per finalitzar dir que aquesta activitat m'ha set molt productiva per ser capaç de seleccionar el que és important de tot un tema i a més ser capaç d'organitzar-lo d'una manera per tal d'explicar-lo fàcilment als meus companys. 
Sens dubte la recomano!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario